dimecres, 9 de desembre del 2009

APRENENTATGE I TIC


Relació de les experiències d'aprenentage i les metàfores Crook, de la sessió nº10, realitzada a classe el dia27/12/09.

Introducció:
L'objectiu principal d'aquestes pràctiques era interactuar amb diferents programes pensats per a l'educació interactiva. Aquests programes volen imitar la situació que es pot donar a una classe, és a dir, mestre-alumne-avaluació final.
Per mitjà d'uns exercicis educatius, van teixint unes xarxes d'autoaprenentatge i evolució en l'exercici que es realitzi.


PROGRAMES UTILITZATS:

- Dictat - "Zona Clic" (http://clic.xtec.cat) - Crayon Physics - Crook
METÀFORES DE L’APRENENTATGE AMB L’ORDINADOR:

Dictat: Consisteix en realitzar un dictat, i tot seguit es tracta de corregir la gramàtica, sintaxis i morfologia. Com a conclusió i avaluació del exercici realitzat crec que serveix per observar les interpretacions personals d’un text escoltat en veu alta i plasmar-ho en un text escrit. També m’ha fet coneixer el meu nivell de competència lingüística catalana.

Zona Clic (http://clic.xtec.cat): És un enllaç de la pàgina www.xtec.es. Aquest enllaç possibilita a l’alumne, experimentar i aprendre els mateixos continguts que podem trobar en un llibre, o en explicacions del mestre, però d’una manera més individual; utilitzant la memòria, l’escriptura, i els coneixements apresos anteriorment.

Crayon Physics: És un programa destinat a la pràctica de l’exercici mental; la fluidesa, agilitat etc.
Aquest exercici ens ha servit per a veure que hi ha diferents maneres de treballar el desenvolupament intel•lectual dels alumnes, d’una manera més amena.

Crook: Per ùltim vem realitzar una simulació de direcció i orientació interactiva, mitjançant aquest programa, podem assolir diferents coneixements, com ara; aprendre i donar ordres, escollir el camí adequat i més efectiu per arribar allà on volem, tenir més destressa en programes interactius i a la vegada pedagògics.

Reflexió personal:

Sincerament, crec que tota mena de materials destinats per a que la gent pugui aprendre, i en aquest cas els nens, i amb més intenció per a aquests, són benvinguts. El fet de que tothom es posi al dia amb els ordinadors, farà d'una o d'altra banda, que cada vegada els nens puguin utilitzar més aquests tipus d'aprenentatges i l'autocorrecció crec que és una eina bàsica i molt important per a que cada nen pugui anar aprenent al seu ritme.

1 comentari:

  1. Compte em sembla que confons Crook amb Logo, en parlar de la quarta experiència...

    ResponElimina