dimarts, 8 de desembre del 2009

INTERNET CANVIA LA FORMA DE LLEGIR........I DE PENSAR?



Fa unes setmanes vàrem llegir un article sobre un tema d'actualitat. Sencillament, aquestes paraules deien molt sobre les conseqüències de fer un mal i abusiu ús d'internet. Hi han paraules d'intel·lectuals en aquesta materia els quals et poden a ajudar a entendre una mica més sobre això.
Els que saben, coincidèixen tots en que estem davant d'un canvi sense precedents i únic, al qual no estem preparats com ho hauríem d'estar. Per aquest motiu, es produeixen conseqüències de les quals no ens podem sorprendre.
Alguns experts, tenen clar que els èssers humans quan confiem en la part no biològica de la nostra intel·ligència, la biològica treballa menys però la combinació d'aquestes dues fa que s'estimuli i augmenti la nostra intel·ligència.
Un important expert en les TIC, assegurava que internet podria estar ensenyant els nostres cervells, per rebre informació d'una forma més semblant a una màquina. Pensa que les noves tecnologies, ho és tot.
Un altre d'ells, creu que a internet se li pot treure molt més profit del que li treiem però es degut a problemes de caire cultural i social.
El senyor Beau Lotto, pretenia demostrar que si la informació es presenta d'una manera determinada, el nostre cervell acabarà aprenent aquella estructura. D'aquesta forma, podrà evolucionar amb normalitat.
Penso que aquests experts tenen molta raò, perquè són experts principalment. La tecnologia se'ns ha tirat a sobre i no podem fer res per a evitar-ho, només podem educar sabent que existeix i pensant en elles però no seria bo que ens deixessin adoctrinar per elles.

El fet de tenir a l'abast tota l'informació que volem i amb una rapidessa abismal és un fet molt important pel qual no es presta atenció al que es llegeix i en moltes ocasions ens val, amb el simple fet de donar-li un cop d'ull, per sobre, a tota l'informació que disposem però sense aprofundir.

Són fets, en els quals fa uns anys no es podia pensar però, la qüestió és, que és el que tenim present i no podem fer res per evitar-ho. Només, penso que ens hem d'adaptar perfectament, aprenent el necessari però que no sigui capaç de fer-nos perdre un dret tant maco, antic i interessant com és, la única i autèntica, forma de llegir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada