dimarts, 1 de desembre del 2009

EL LLENGUATGE I LES LLENGÜES, JESUS TUSON


El dia 15/09/09, o sigui gairebé al principi de curs, a l'assignatura de COED la professora ens va donar un article que tractava del llenguatge i les llengües. Destaca que el llenguatge humà està constituit per senyals i combinacions d'aquestes i que les emissions lingüístiques s'orienten cap a la comunicació. Sense aquesta dimensió comunicativa es impossible l'existència del llenguatge i les llengües.
Vam parlar dels elements per a la definició del llenguatge i vam poder comprovar que el llenguatge és el medi de comunicació i d'expressió més extens que tenim els èssers humans i aquest llenguatge està molt relacionat amb el pensament, l'organització de l'entorn, la memòria i l'autoexpressió.
Aleshores, podriem dir del llenguatge que és el medi de comunicació més extens que tots poseim. És el factor bàsic que ens constitueix com a èssers humans perquè fa possible el discurs abstracte i la parla desplaçada. Amb aquest podem ordenar les nostres experiències i el llenguatge juga un paper molt important en la constitució del pensament i és el suport de la memòria.Ens permet l'expressió lliure i interior i és la causa del diàleg que mantenim amb nosaltres mateixos.
Tot i que no m'havia parat mai a pensar en aquest tema de debó, aquest article fàcil de llegir i gens engorrós ens aclara els trets que van estretament lligats amb el concepte del llenguatge i la definit d'una forma bastant clara.
He de dir que sense el llenguatge la vida seria molt mé complicada i la societat no hauria pogut avaçar d'una manera humana com la que nosaltres ens hem trobat. La nostra vida seria molt més semblant a la dels animals que a la nostra i la comunicació estaria molt més reduïda. El pensament seria extremadament limitat, no tindriem memòria i no tindriem la possibilitat d'enrecordar-nos de les nostres experiències.
Ja se Imma que t'ho hauria d'haver fet arribar abans, però com ja hem parlat avui, aniré enviant totes en aquests dies, si es que trobo una estoneta, que espero que si.
Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada