dimecres, 30 de desembre del 2009

WEBQUEST



Fa unes setmanes a la classe de gitic vàrem parlar sobre el que és una webquest.La webquest és una proposta didàctica que a través d’un tema central presenta diferents activitats per buscar informació sobre el tema. És una investigació guiada per el tema que fan els infants amb recursos principalment d’internet. És pretén desenvolupar les habilitats cooperatives dels nens, per poder aconseguir un objectiu comú i obtenir un treball molt més elaborat, les habilitats cognitives de l’infant i l’autonomia de cadascú per poder trobar la informació necessària i saber-la seleccionar amb correcció.

Penso que les webquest poden ser molt interessants ja que els nens/es poden aprendre, i a més, es fomenta l’utilització de les noves tecnologies com a eina per a poder buscar i trobar informació.
D'aquesta manera els nens i nenes poden tenir una selecció d'informació més específica, bona i concreta. I per altra banda ajuda i ensenya als nens/es a treballar en grup i a desenvolupar totes les seves aptituds per cercar informació i saber-la posar en comú.

Aquest fet, és bo perquè els nens i nenes han d'aprendre a trobar l'informació que necessitin i també a treballar en grup i a col·laborar amb la resta els companys en els treballs grupals, podent donar un cop de mà en qualsevol moment.
Amb les webquest els infants poden aprofundir en els temes d'aquestes webquest utilitzades i poder arribar a obtenir coneixements més exhaustius d'aquests temes en qüestiò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada