dijous, 3 de desembre del 2009

LA DESCRIPCIÓ


El dia sis d'octubre l'Imma ens va donar uns fulls als quals parlava sobre diferents aspectes a tenir en compte en el moment de fer una descripció.
Primerament vàrem escoltar unes canços de Whiskyn's, Gato Pérez, Raimon i Sisa i la veritat que ens ho vàrem passar molt bé. A continuació, ens va explicar una petita història que es deia Guernika, també va estar entretinguda.
Un dia l'aula semblava més una aula d'exposicions que una classe. Tots els alumnes vam haver de fer una foto per descriure a un company i la setmana següent vam haver de lliurar a la professora la continuació d'aquest treball, una descripció més profunda sobre aquest company de classe. Amb la sessió de fotogràfia vam passar una estona molt entretinguda. Cada alumne quan li tocava mostrava la seva obra d'art i havia d'explicar davant dels companys la fotogràfia i la relació d'aquesta per a descriure al nostre company. Durant una estona, tots nosaltres ens podiem sentir artistes explicant la imatge escollida i el perquè l'hem triat així i no d'un altra manera. Al principi estavem una mica tallats però a mida que avançava la sessió, tothom s'anava relaxant fins arrivar a un ambient de classe molt interessant.
L'objectiu principal d'aquesta activitat era treballar la descripció, amb la fotografia era més creatiu i cada autor explicava el que havia relacionat amb el personatge. Però després en la descripció escrita, ja tot era més seriós i haviem de revisar aquests apunts sobre la descripció en el moment de fer una descripció escrita i més profunda del company escollit.
A la sessió de fotografia la gent parlava d'algun objecte que portava algun company per a relacionar aquest amb el noi/a que el portava. Van sortir amulets, cascos de moto, clauers de cotxe, anells, somriures,etc.... però a la descripció escrita crec que tots l'haviem de fer amb més serietat i fixar-nos en exemples de textos descriptius. Als apunts sortien estructures de textos descriptius, com buscar idees, com ordenar aquestes idees i com fer la redacció del text. Amb tota aquesta informació crec que podiem fer una descripció bastant acceptable, i com tot, amb la pràctica ens aniran sortint cada vegada millor.

Penso que ha estat una activitat que ha permès treballar la descripció des d’una vessant molt creativa, no només calia revisar la teoria sinó que calia fer un esforç d’observació i d’aproximació cap als teus companys per tal que l’exercici no és quedes amb la part més superficial del físic. No obstant, considero que aquesta activitat potser l’hem dut a terme massa aviat, amb això vull dir que, ens coneixem poc i per aquest motiu les descripcions que la gent ha realitzat en certa manera s’assemblen, en totes es destaquen virtuts molt semblants com l’agria, la simpatia, el companyerisme... i el somriure, un dels elements més destacats durant la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada